Pruton túli turistákat csalogatnak Székelyföldre

Miután már az idei nyári idegenforgalmi adatokon is jócskán meglátszott, hogy a Moldovában élőknek nem kell többé vízum a belépéshez Romániába, az erdélyi fürdővárosok összehangolt kampányba kezdtek, hogy jövőre még több turistát csábítsanak ide.

A román Turisztikai Munkáltatok Országos Szövetsége (FPTR) október 12. és 17. között tíz romániai fürdővárost mutat be moldovai utazásszervezőknek és utazási irodáknak. Dragoş Răducan, az FPTR alelnöke szerint azt várják, hogy jövőre megkétszereződjön a moldáv vendégek száma. A Krónika által megszólaltatott illetékesek szerint a többi szomszédos ország utazásszervezőinek is ingyenes népszerűsítő körutakat kellene szervezni, hiszen a romániai gyógyturizmusnak ezekben az országokban van potenciális piaca.

Herman Rosner háromszéki turisztikai vállalkozó elmondta: a moldáv vendégeket meglepte, hogy milyen természetes gyógyászati lehetőségek vannak Kovásznán. Elsősorban a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, kezelésében és rehabilitációjában elért eredmények iránt érdeklődtek.

Kimaradt?