Szerbiában terjeszkedik az IKEA

Egyetértési nyilatkozatot írt alá a svéd Ikea bútorkereskedelmi cég a szerb kormánnyal és Belgrád vezetésével arról, hogy megépítik a fővárosban az ország első Ikea-áruházát, mely 2016 végén nyílhat meg. Összesen akár 5 áruház is épülhet majd Szerbiában, mindeközben az Ikea a szlovéniai Ljubljanában is belefogott első áruházának megépítésébe.

Beteszi a lábát az Ikea Szerbiába – írja a Balkans.com. A portál közlése szerint az Ikea Délkelet-Európáért felelős egyik vezetője a napokban nyilatkozatot írt alá a szerb kormány, illetve Belgrád illetékeseivel arról, hogy a szerb fővárosban építik meg az ország első Ikea-áruházát. A szerb kormány honlapja szerint körülbelül 70 millió euró értékű lesz a beruházás – 300 embert foglalkoztatnak majd –, melyet további újabb belgrádi áruház építése követhet. Összesen 5 szerbiai áruház felépítése szerepel a cég terveiben, összesen 300 millió euró értékben.

A múlt héten emellett a svéd cég a szlovéniai Ljubljana vezetésével is nyilatkozatot írt alá, melyben szintén az ország első Ikea-áruházának megnyitását rögzítették. A 80 millió eurós beruházással megnyíló áruházban 300 embernek adnak majd munkát.

Az Ikea Délkelet-Európában eddig Törökországban, Görögországban, Bulgáriában, Romániában és Horvátországban volt jelen.

Kimaradt?