Adócsalással gyanúsítják a Prada vezetőit

Az olasz hatóságok adócsalással gyanúsítják a luxuscikkeket gyártó Prada divatcég vezetőit.

Az olasz divatcég vezetőit Miuccia Pradat és férjét, Patrizio Bertellit, aki egyben a cég vezérigazgatója is, adócsalással gyanúsítják az olasz hatóságok. A hongkongi tőzsdén jegyzett luxusipari vállalat közleményben tudatta a hírt, és hozzátette, a vállalatot és annak leányvállalatait nem érinti a nyomozás.

 A divatcég 2013-ban költözött vissza Olaszországba, előtte 10 évig Luxembourgban volt a központ. Az állítólagos adócsalás is abban az időszakban történt, amikor a Prada igazgatósága a miniállamban működött.

Tavaly decemberben már volt dolga a cégnek az olasz adóhatósággal, többszáz millió eurós adótartozást kellett befizetniük.

A Prada árbevétele idén szinte alig tudott nőni, mindössze egy százalékkal lett jobb a cég értékesítésből származó árbevétele a július végéig tartó hat hónapban az előző évhez képest, miközben tavaly ugyanekkor 12 százalékos bővülést könyvelhetett el. A luxusipari vállalat az idei pénzügyi év első félévében így 1,75 milliárd euró összegű árbevétele volt - közölte a BBC.

 

Kimaradt?