Európában lakik a legtöbb milliárdos (INFOGRAFIKA)

Európában él a legtöbb dollármilliárdos a világban, de az, hogy idén növekszik a milliárdosok vagyona, elsősorban az ázsiaiaknak köszönhető - derül ki a UBS éves felméréséből.

A portfolio.hu azt írja, soha nem élt még ennyi dollárban mért milliárdos a világban, idén 155 fővel gyarapodott a számuk, ami hét százalékos növekedést jelent. Az összesített vagyon is nagyobb, az idei 7300 milliárd dolláros összevagyon 12 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A milliárdosok átlagéletkora 63 év, nemi eloszlásuk pedig meglehetősen egyenlőtlen: 2039 férfit és 286 nőt számláltak.

Az alábbi infografikán látható: Európában él a legtöbb milliárdos:

 

Az alábbi infografikán pedig azt láthatjuk, hogyan oszlik meg a vagyon kontinensenként. Megfigyelhető, hogy Észak-Amerikában ugyan 166 milliárdossal kevesebb él, mint Európában, vagyonuk mégis szinte ugyanannyi (a számok milliárd dollárban):

Ha az országokat figyeljük, akkor az Amerika Egyesült Államokban él a legtöbb milliárdos, második helyen Kína áll, harmadik helyen pedig az Egyesült Királyság. 35 százalékuk mindössze húsz városban él, és alig tíz százalékuknak van tíz milliárd dollárnál kisebb vagyona.

Kimaradt?