Végre bankkártyával is kifizethetjük az adót

Az állami kincstár is elfogadja fizetőeszközként a bankkártyát a pénzügyminisztérium által csütörtökön közvitára bocsátott törvénytervezet szerint, amelyet sürgőségi rendelet formájában kíván elfogadni a kormány.

Így ha a jogszabály életbe lép, a magánszemélyek végre bankkártyával is befizethetik az összes adót és illetéket az adóhivatalnak, az önkormányzatoknak és más intézményeknek. Ioana Petrescu pénzügyminiszter szerint az új befizetési módszer használata semmilyen többletköltséggel nem jár majd.

Az igazán jó hír az, hogy a befizetéshez nem kell majd felkeresni az állami intézményeket. Kísérleti jelleggel már működik egy online platform, amelyen keresztül a bukarestiek és az Ilvov megyeiek befizethetik az adóikat a bankkártyájukkal. Ezt a szolgáltatást kiterjesztenék az egész országra.

A tárcavezető hangsúlyozta, a tervezet célja a készpénzhasználat visszaszorítása, a bürokrácia csökkentése, az adófizetők kényelme. A polgárok bármelyik Romániában elfogadott bankkártyát (MasterCard, Visa stb) használhatják majd a befizetésre.

Kimaradt?