Gazdasági és vállalkozástani képzés indul középiskolásoknak

Második alkalommal hirdeti meg a GTK Gazdasági Tanácsadó Klub a középiskolásoknak szóló vállalkozói nevelés képzést. A GTK Középiskolás Program célja, hogy az üzleti tervezés oktatásán keresztül egy olyan gyakorlatias gazdasági tudás átadása középiskolás diákok számára, amely az iskolában elsajátított elméleti közgazdaságtani és vállalkozástani ismereteket egészíti ki. A diákok számára az üzleti logika elsajátításához szükséges alapok biztosítása, amelyek hozzásegítik őket a jövőbeni üzleti (vagy akár nem üzleti jellegű) céljaik eléréséhez. 

A program négy, előadásból épül fel. Minden előadás után a programban résztvevő diákoknak csapatokban szerveződve lehetősége van gyakorlatban is kipróbálni a tanultakat. Lépésről – lépésre építik fel az üzleti ötletüket, amelyet a program befejeztével be is mutathatnak a szakemberekből álló zsűrinek. 

A diákok állandó szakmai segítséget kapnak a képzőiktől, szakemberektől így garantált a folyamatos fejlődés. A programban érintett témák: vállalkozói magatartás, vállalkozás, vállalkozási ötlet és iparági elemzés; működési terv és emberi erőforrás menedzsment; marketing; pénzügy; prezentációtechnika.

A program lehetőséget nyújt a diákoknak a gazdasági gondolkodás, tervezés, csapatban való együttdolgozás, időgazdálkodás, prezentációs, előadói készség fejlesztését. A tudás elsajátítása mellett, megismerkedhetnek egy szakmai közösséggel, találkozhatnak szakemberekkel. 
Bővebb információk a gtk.ro/blog, illetve jelentkezni a linken lehet! 

A program támogatója az Antal Zsolt Alapítvány, szakmai megvalósítója a GTK – Gazdasági Tanácsadó Klub. A GTK a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar Magyar Intézete keretén belül működő szakkollégium. Célja, hogy hozzájáruljon a formális oktatáson kívüli szakmai fejlődéséhez úgy, hogy a tagok valós vagy a gyakorlathoz közel álló szituációkban tanulják meg alkalmazni az egyetem padjaiban elsajátítottakat.  

Kimaradt?