Energiahatékonysági klasztert hoznának létre Nagyváradon

Október 9-én nemzetközi konferenciát tartanak Energetikai hatékonyság és a megújuló energiák használata címmel a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetsége (FPB) és a Kárpát Régió Üzleti Hálózat szervezésében.

Mint azt Viviana Brăndaş, a FPB eseményszervezője elmondta, a 9.30 órától a nagyváradi várban megtartandó konferencián ingyenes lesz a részvétel, azonban az érdeklődőknek október 6-áig be kell jelentkezniük.

Részletes tájékoztatást az evenimente@fpb.ro email címen kérhetnek, és a FPB honlapján is megtalálhatók a szükséges dokumentumok.

Az előadók közt ott lesz Nagyváradon Benécs József, a Gödöllői egyetem tanára, aki a passzívházak tervezéséhez szükséges PHPP (Passive House Planning Package) szoftvert lefordította magyarra, Nagy Bege Zoltán, az Országos Energiaárszabályzó Hatóság (ANRE) munkatársa és Ramona Volciuc Ionescu ügyvéd.

Meghívottak érkeznek Magyarország mellett Szerbiából, Ukrajnából és Csehországból is, mondta Király Csaba, az üzleti hálózat nagyváraid irodájának vezetője. A konferencia második részében egy nemzetközi energiahatékonysági klaszter életre hívását tervezik.

Kimaradt?