Románia lehagyta Magyarországot versenyképességben

Tavalyi eredményéhez képest Magyarország három helyet javítva, a 60. helyet foglalja el a világ országainak versenyképességi rangsorában. Románia az 59. a listán.

Románia lehagyta Magyarországot a Világgazdasági Fórum versenyképességi indexe szerint rangsorolt országok listáján – írja az Index. Az élen nincs változás, Svájcot követően Szingapúr a világ két legversenyképesebb országa, míg Finnország két helyet rontva csak a negyedik.

Magyarország mögött egyébként Szlovénia (70.), Szlovákia (75.), Horvátország (77.) és Görögország (81.) helyezkedik el. A visegrádi országok közül Csehország visszavette a vezetést, és idén a 37. helyezést érte el, míg Lengyelország a 43.

A visegrádi négyek már nem csak egymás versenytársai, adottságait tekintve Románia is egyre inkább integrálódik a térségbe, különösen technológiai fejlettségének (Románia az elmúlt években igen sokat fordított az IKT fejlettség javítására, így ma már a legjobb, leggyorsabb eszközök állnak a befektetők rendelkezésére) és piacméretének köszönhetően.

Kimaradt?