Luxusvonat indul Budapestről, Erdélyen át Teheránba

Évente ötször kel útra Budapestről Teheránba az Európát és a Közel-Keletet összekötő luxusvonat, amely majd Románián is áthalad Segesvár és Brassó érintésével.

Budapestről indul újra az Orient expressz utóda, és végállomása nem Isztambulban, hanem Teheránban lesz – írja a Magyar Nemzet. A lapnak erről Zaránd György, a MÁV-Start értékesítési igazgatója, egyben a MÁV Nosztalgia Kft. ügyvezetője beszélt. Az igazgató szerint az ősszel induló expressz történeti járművekből álló luxusvonat lesz.

A szerelvény nemcsak a vonatrajongók, hanem a közvélemény figyelmet is felkeltette. A vonat októberi indításához a MÁV Nosztalgia Kft. biztosítja a muzeális kocsikból álló szerelvényt, a közlekedtetését és a személyzetet is.

A jegyárak 10 és 23 ezer euró között mozognak, az ötcsillagos utazás magába foglalja a teljes ellátást, valamint szeszes italok fogyasztását is – de csak Iránig. Muzulmán területen kizárólag alkoholmentes italokat fogyaszthatnak majd az utasok.

A luxusutazás két hétig tart. A muzeális járat 13 kocsiból áll, köztük bár- és étkezőkocsiból is, és hetven utast szállíthat egyszerre. Az utasok a kocsikban a magyar vendéglátást élvezhetik, hiszen a felszolgálók magyarok lesznek. Beke Marcella értékesítési igazgató szerint az októberi indulásra mind a 70 jegy elkelt, főként brit és ausztrál utasok ülnek majd a szerelvényen.

Kimaradt?