A maláj kormány megveszi a bajba jutott légitársaságot

A maláj kormány stratégiai befektetési alapkezelője megvásárolja a repülőszerencsétlenségeket elszenvedett társaságot. A kormány eddig is többségi tulajdonnal, 69,4 százalékkal bírt a cégben, a vásárlás után kivezethetik társaságot a tőzsdéről – írja a napigazdasag.hu.

Az Ukrajna térsége felett történt repülőszerencsétlenség óta már többször felmerült, hogy a Malaysian Airline System cég kikerül a tőzsdéről. Most a maláj kormány stratégiai befektetési alapkezelője, a Khazanah Nasional Bhd. alap összesen 430 millió dollárért vásárolja fel a kisebbségi tulajdonosok birtokában lévő papírokat, összesen 30,6 százalékot, ezzel a légitársaság egyedüli részvényesévé válik.


A légitársaság papírjai március óta 23 százalékot estek, a Khazanah ajánlata 12,5 százalékkal magasabb a vállalat csütörtöki záróértékénél.

Szerdán a holland kormány leállította a kutatást a maláj utasszállító kelet-ukrajnai becsapódásának helyszínén, mivel túl veszélyesnek tartja a munka folytatását. A holland miniszterelnök szerint az MH17-es járat lezuhanásának helyszínén a biztonsági helyzet romlott a napokban, és ez lehetetlenné teszi a szakértők munkájának elvégzését. A repülőgépen szörnyethalt 298 ember maradványait 228 koporsóban szállították eddig el, de nem tudni, hogy hány áldozat testrészei kerültek beléjük.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?