Forradalmasíthatja az internetezést az Ericsson új technológiája

Az Ericsson szabványosítás előtt álló 5G technológiája az élő, vezeték nélküli bemutatón 5 Gbit/s átviteli sebességet ért el. A küszöbön álló 5G teljesítménye új gép-gép alkalmazásokat tesz majd lehetővé – írja a hvg.hu.

Az 5G megvalósítása a kereskedelmi mobilhálózatokban 2020-ra várható, de az Ericsson már most elérte az 5 Gbit/s sebességet a vállalat szabványosítás előtt álló 5G technológiájának élő, vezeték nélküli bemutatóján – közölte a vállalat.

Ez a sebesség 60-szor gyorsabb, mint a leggyorsabb kereskedelmi forgalomban működő amerikai LTE hálózat maximális letöltési sebessége, 250-szer gyorsabb ugyanennek a hálózatnak az átlagos letöltési sebességénél, és 5-ször gyorsabb, mint a leggyorsabb száloptikás internetcsatlakozás, mely a háztartásokban elérhető, de mindez akár egy mobiltelefonban is.

Az Ericsson szerint ezzel a sebességgel többé már nem az a kérdés, hogy mennyi idő alatt nézhető meg egy videó – ez másodpercek kérdése – hanem, hogy mit jelent ez az iparban, a társadalomban és a mindennapi életben: például több és jobb hálózatba kapcsolt gépjárművet a biztonságosabb utakon; okosabb okoshálózatokat; veszélyes környezetekben távolról, valósidejű HD videó-feed segítségével irányított nehézgépeket, és így tovább. A cég közleményében úgy fogalmaz: a 4G-vel bárki csatlakozhat, akkor az 5G-vel bármi csatlakozhat.

Kimaradt?