Négy új nemzetközi járatot indít Kolozsvárról a Wizzair

Négy új járatot indít Kolozsvárról a Wizzair – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján a légitársaság aligazgatója. John Stephenson elmondta: heti két alkalommal szállnak fel gépeik Köln, Genf, Nürnberg és Malmö irányába. A nürnbergi járat október 1-jétől, a másik három december 21-jétől indul – írja a citynews.ro.

„Egy negyedik repülőgépet is vásárolunk, hogy fennakadás nélkül tudjuk működtetni az eddigi járatokat is. Az Airbus beszerzése 100 millió dolláros befektetés” – mondta Stephenson. A fejlesztéssel a Kolozsvárról induló nemzetközi Wizzair-járatok száma 16-ról 20-ra nő.

A Wizzair a Kolozsvárról induló legnépszerűbb járatainak számát isemeli. Így Milanó és Párizs irányába heti 5 járat indul a mostani 4 helyett, Dortmundba és Bolognába 3-ról 4-re emelkedik a járatok száma, míg Rómába a jelenlegi 2 helyett heti 3 járat lesz. A kolozsvári repülőtér igazgatója, David Ciceo szerint az új járatok bevezetése a repülőtér fejlesztésének köszönhető.

A fapados légitársaság az idén felavatja a 18. európai bázisát is, Craiován. A Wizzair 2013-ban 13,5 millió személyt szállított, utasforgalmának egynegyedét Romániában bonyolította le.

Kimaradt?