Ez lesz a világ leggyorsabb routere

Bemutatta a világ első háromsávos wifi routerét a Netgear. A sávszélességet nem mellesleg intelligensen elosztó újdonság az elérhető leggyorsabb router a piacon – számolt be a hvg.hu.

Igencsak nagy teljesítményű hálózati elosztót készített a Netgear. A Nighthawk X6 AC3200 Tri-Band WiFi Router 2,4 GHz-es és 5 GHz-es sávokon dolgozik, csakúgy mint mindegyik modern router. A különbséget az jelenti, hogy az X6-ban az 5 GHz-es sávból kettő van.

A nagy antennáinak köszönhetően rovarnak látszó tárgy egyik sávja 600 Mbit/s sebességű, mellé jön kétszer 1,3 GBit/s sávszélességgel, így áll össze a gyártó szerint a piacon jelenleg elérhető leggyorsabb router, ami 3,2 GBit/másodperces sebességgel képes biztosítani a hálózat forgalmát.

A Nighthawk X6 további előnye, hogy a csatlakozott eszközök közt nem egyenlően, hanem logikusan osztja el a sávszélességet: az egyes készülékek a számukra szükséges erőforrást kapják meg, így az okoshűtő nem lesz egyelő a mobillal, ahogy az sem feltétlenül egyenrangú a számítógéppel. Továbi pluszpont, hogy az eszközben beépített FTP-szerver is van, és az eszköz az OpenVPN biztonságos távoli elérési protokollt is támogatja.

A Netgear Nighthawk X6 router júliusban jelenik majd meg, nettó ára 300 dollár lesz.

Kimaradt?