A ROM csoki eladási számai verik a Snickersét Romániában

A ROM csoki a romániaiak kedvenc csokirúdja, a tavalyi eladási számok alapján. A Kandia Dulce cég bukaresti gyárában előállított termék ezzel megelőzte a világelső Snickers amerikai márkát.  Pedig a Ziarul Financiar cikke szerint a Snickers eladásaiból évente több mint 3 milliárd dollár bevétele van az amerikai gyártónak, a Marsnak.

Tavaly ROM csokiból Romániában 30 millió darabot adtak el, 6-7 millió euró értékben;  romániai forgalmazója a Snickersből tavaly csak csak 17,4 millió darabot értékesített. A csokoládék piacán a csokirúdak a legkeresettebb termékek, körülbelül 60 millió euró értékben adnak el évente belőlük Romániában.

A Nestlé forgalmazza a romániaiak körében negyedik legkedveltebb csokirúdat, a Liont. A Nielsen piackutató intézet adatai szerint a termékcsalád eladási számai 25 százalékkal nőttek a 2012 decembere és 2013 novembere közötti időszakban az azt megelőző évhez képest.

Romániában három nagy édességgyár működik: a Kandia Bukarestben, Heidi Chocolat Pantelimonban (Ilfov megye) és Nestlé Temesváron. A Kandia által gyártott Rom, Făgăraş és Papi 100 százalékban „made in Romania” termék. Az eladási lista tetején lévő többi csokirúd (a Mars-termék Snickers, Bounty, Twix, Mars és a Nestlé-termék Lion) a török Simsek gyáraiban külföldön készül.

 

Kimaradt?