Megjelent az Amazon-mobil

Bemutatta saját mobilját az Amazon. A Fire  névre keresztelt telefon androidos alapokon nyugszik.

A mobil szemüveg nélküli 3D-s élményt nyújt, de nem csak a fotók és más multimédiás tartalmak megtekintésekor, hanem például a telefon menürendszerében is. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy ha valaki a fejéhez képest kissé elfordítja a mobilt, az érzékeli a dolgot, és ennek megfelelően mozdítja a képernyő tartalmát – adott esetben például egy menüt hív elő a mozdulatra. Ennek lekövetését négy erre a célra beépített kamerás modul is segíti.

Hardveresen emellett egy négymagos 2,2 GHz-es Qualcomm Snapdragon processzor, 2 GB RAM, egy Adreno 330 grafikai vezérlő, 13 megapixeles kamera, valamint 4G/LTE mobilnet és NFC képesség került a készülékbe. Ez így önmagában egy éppen csúcskategóriás, de semmi érdekeset nem nyújtó telefont jelent. Ami viszont hátrány, hogy az Amazon androidos alapokkal rendelkező, de saját operációs rendszere mellé nem jár a Google Play áruháza, és a benne rejlő sok olyan app, ami az Amazon Appstore-ban még nincs jelen.

Amit a szoftveres ellátottság hiányáért cserébe kínál az Amazon, az a saját szoftveres szolgáltatások tárháza, első körben ilyen például a telefonnal készített fényképekhez járó korlátlan tárhely. Emellé olyan pluszok járnak még, mint a termékek vonalkódja alapján az Amazon webshopjában kereső szolgáltatás, a tévésorozatokat és zenéket hangról felismerő szolgáltatás.

Az Amazon Fire Phone (egyéves videó- és filmnézős Prime-előfizetést is tartalmazó) ára szolgáltatói kedvezmények nélkül 649 dollár és július 25-étől lesz elérhető, először az Egyesült Államokban.

Kimaradt?