Ismét székely termékeket kóstoltatnak Brüsszelben

Hargita Megye Tanácsa hagyományos székely termékekkel népszerűsíti a Székelyföldet a Régiók Bizottságának brüsszeli székhelyén a május 17-i Nyílt Napon. A rendezvény célja, hogy az európai polgárok megismerjék az Unió regionális sokszínűségét.

A Székelyföld brüsszeli mozgóirodájának Hargita megyei részlege által felállított standon átfogó képet mutatnak a brüsszeli embereknek, szakembereknek arról, hogy milyen értékekkel rendelkezünk, és miért érdemes Hargita megyébe látogatni.

Az egész napos rendezvényen idegenforgalmi és kulturális szempontból is népszerűsítik Hargita megyét. Többek között turisztikai célpontok, természeti látványosságok, védett területek, a hagyományos népviselet és értékek, épített örökség, valamint főbb kulturális események bemutatásával csalogatják az érdeklődőket. Székelytermék-kóstolót is tartanak Hargita Megye Tanácsának munkatársai, bemutatják a Székely termék védjegyet és mozgalmat. A brüsszeliek lekvárt, szörpöket, mézet, sajtot, szalámit, kolbászt, mézespogácsát, házikenyeret is kóstolhatnak.

Ezzel a kezdeményezéssel a megyei tanács további célja, hogy a brüsszeli magyar és román partnereknek is (pl. Balassi Intézet, Román Kulturális Intézet) bemutassák Hargita megye értékeit. 

Kimaradt?