Ezért kaphat horribilisan nagy nyugdíjat a volt börtönigazgató

Az igazságszolgáltatásban dolgozók nyugdíját szabályozó törvény lehetőségeit maximálisan kihasználva érte el az a colibaşi-i börtön volt igazgatója, hogy országos rekordnak számító összegű nyugdíja legyen.

Mint korábban megírtuk, Gheorghe Bălăşoiunak horribilisen nagy, 34 ezer lejes havi nyugdíjat állapítottak meg. Ezt az összeget egy minimálnyugdíjból élő személy nyolc év alatt kapja meg.

A România TV szerint ez azért lehetséges, mert Bălăşoiu egész életében az igazságszolgáltatásban dolgozott, és nyugdíját a legutolsó fizetése alapján számították ki. Nyugdíjazása előtt egy évvel otthagyta a börtönigazgatói posztját, és a piteşti-i táblabírósági ügyészségen kapott állást.

Bălăşoiu az utolsó munkaévében nem vett ki pihenőszabadságot, és rengeteget utazott szolgálati ügyekben. Hogy, hogy nem, de a szabadságpénzt és a delegációkért járó, halmozott összegeket az utolsó bérével együtt adták ki neki, így a fizetése a nyugdíjazása előtti hónapban hatalmasra nőtt.

A bírák és ügyészek szakmai és érdekvédelmi testülete, a Legfelső Bírói Tanács szerint Bălăşoiu teljesen legálisan járt el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?