Tavaly is a Ford Focus volt a világ legnépszerűbb autója

A világ szinte minden pontján, szinte azonos kivitelben kapható Ford Focus hivatalosan is a világ legnépszerűbb autója volt 2013-ban – számolt be az autoszektor.hu.

Összesen 1 097 618 darabot adtak el belőle a világ 140 országában, négy kontinens nyolc gyára ontja magából, percenként kettő készül belőle, de ha tovább nőne a kereslet iránta, a percenkénti háromra is át tudnának állni. A modell már tavaly is első volt az eladási listán, de akkor még „csak” 1 014 965 darab talált gazdára belőle, így az idei eredmény 8,1 százalékos növekedést jelent.

A Ford szerint a típus sikere nagyrészt a kínai piac bővülésének köszönhető, ott ugyanis egy év alatt 268 354-ről 403 219 darabra nőtt az eladott új Focusok száma, így tíz legyártott Focusból négy az ázsiai országban talált gazdára. Érdekesség, hogy a Kínában eladott Focusok felét a Crystal Solid fehér színben kérték a vásárlók.

A Ford Focus sikere várhatóan 2014-ben is folytatódik, ugyanis idén vezetik be a piacra a jelentősen átalakított, modellfrissítés utáni példányt. A Ford nem csak a Focus sikerére lehet büszke, a Fiesta ugyanis a legjobban fogyó kisautó volt 2013-ban a világon a 735 299 eladott példánnyal.

Kimaradt?