Három hétre leáll a Ford craiovai gyára

Április és június között 23 munkanapra leállítják a Ford B-Max egyterű modell gyártását a Craiován működő összeszelő üzemben - közölte csütörtökön a Mediafax hírügynökség.

A modell iránti kereslet európai csökkenése következtében áprilisban hat, májusban nyolc, júniusban pedig kilenc munkanapon szüneteltetik az összeszerelést. "Noha a Ford B-Max az egyik legkeresettebb modell a maga kategóriájában, egész Európában csökkent a kisméretű egyterűek iránti kereslet" - magyarázta az intézkedés okát Ana-Maria Timis, a Ford Románia szóvivője.

Hozzátette, az amerikai gépkocsigyártó a továbbiakban is a piaci kereslethez igazítja termelését. A szóvivő szerint az EcoBoost motorok craiovai gyártósorát áprilisban három napra állítják le, májusban és júniusban pedig teljes kapacitáson folyhat az 1 és 1,5 literes benzinmotorok gyártása.

A Ford Románia 2013-ban a B-Max modell összeszerelését összesen 35 napig, a motorgyártást hét napig szüneteltette. A B-Maxot 2012 nyarán dobta piacra az amerikai társaság, ezt a modellt kizárólag Craiován gyártják. Az EcoBoost benzinmotorokat elsősorban az Észak-Amerikában és az Ázsiában gyártott Ford gépkocsikba szerelik be.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?