Kelet-közép Európa vezeti a bevásárlóközpont piacot a kontinensen

Tavaly a második félévben 3,6 millió négyzetméter bevásárlóközpont épült Európában, ennek 70 százaléka a kelet-közép-európai régióban készült el - közölte a Cushman & Wakefield ingatlan tanácsadó saját felmérésének eredményét csütörtökön az MTI-vel.

Romániában, Bulgáriában, Horvátországban, Szlovákiában és Csehországban - országonként - 200-300 ezer négyzetméter bevásárló központ épül ebben az időszakban, míg Lengyelországban több mint félmillió négyzetméter. Magyarországon 2013 második félévében egyetlen új átadás történt: a budapesti Árkád 20 ezer négyzetméteres bővítése.

Tavaly év végén a teljes európai bevásárlóközpont állomány 154 millió négyzetméter bérbe adható területet foglalt magában. Franciaország továbbra is a legnagyobb piac, 17,3 millió négyzetméterrel, második helyen az Egyesült Királyság áll 16,93 millió négyzetméterrel, míg a harmadik helyezett Oroszország, ahol a bérbe adható terület meghaladja a 16,86 millió négyzetmétert.

A Cushman & Wakefield várakozása szerint év végére Oroszország megelőzi majd Angliát és a második legnagyobb bevásárlóközpont-piac lesz Európában.

 

 

Kimaradt?