Lehet jelentkezni a Pénzmágnes versenyre

Második alkalommal lehet részt venni az ifjú közgazdász-jelölteknek szervezett Pénzmágnes nemzetközi versenyen, amelyet április és május havában tartanak. A verseny célja, hogy a középiskolás diákok tudatosabban bánjanak a pénzzel.

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, a Magyar Mágnás Egyesület és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti Kara szervezi meg a második Pénzmágnes versenyt, amelynek első fordulóját a világhálón tartják, a másodikat pedig Kolozsváron.

Mint azt Magdó János főkonzul elmondta, tavaly közel 450 fő regisztrált a megmérettetésre, az első fordulón pedig több mint fele átjutott, akik közül végül 21 diákot választottak ki a szóbeli felmérésre. Idén március 25-étől április 23-áig lehet regisztrálni a www.penzmagnes.ro honlapon, az internetes tesztre pedig 24-én, délután 14 és 16 óra között kerül sor.

A kolozsvári fordulót május 16-án tartják, amelyen Szőcs Endre, az RMKT ügyvezető igazgatója elmondása szerint húsz diák versenyez majd egymással, az első három díjért, azaz 500, 300 illetve 200 euróért. A többlépcsős döntőben feladatok kidolgozását kérik a diákoktól, és egy szóbeli vizsgát is szerveznek. Addig is a társszervező Magyar Mágnás Egyesület elnöke, Bitai László üzeni nekik: tanuljanak, tanuljanak, tanuljanak.

Tonk Márton, a Sapientia EMTE dékánja elmondta, az egyetem többször kinyilvánította, hogy felvállalja a tehetséggondozás ügyét, ennek érdekében bocsátják a Pénzmágnes rendelkezésére a Bocskai-házat, vesznek részt a megmérettetés népszerűsítésében, illetve ajánlanak fel egy 150 eurós különdíjat.

Kimaradt?