MOL

Rekordszámú nevezés érkezett a MOL Freshhh programjára

A MOL-csoport 2014-ben hetedszer indította el Freshhh programját. Az egyetemi és főiskolai hallgatókból álló csapatok nem csupán a játék és tanulás kedvéért, hanem a 20 000 eurós össznyereményért és egy lehetséges karrierért is versenyeznek. A versenyre eddig 45 ország 290 egyetemének 318 csapata regisztrált. A regisztrációkat 2014. április 7-ig fogadják a www.freshhh.net weboldalon.

A verseny első fordulójában a csapatok egy virtuális térben versenyeznek, és a MOL-csoport által kidolgozott iparági és stratégiai feladatokat oldanak meg. A legjobb 40 csapat jut tovább a stratégiai szimulációs körbe, ahol a benzinkút-üzemeltetés kihívásaival néznek szembe, és alapos piaci elemzésen alapuló döntéseket kell hozniuk.

A harmadik forduló a budapesti döntő, ahol a legjobb 5 csapat versenyez a fődíjért. A dobogósok összesen 20 000 eurót kapnak (a nyertes csapat 9000, a második helyezett 7000, míg a harmadik helyezett 4000 euróval lesz gazdagabb), és egy lehetőséget, hogy részt vegyenek a MOL-csoport frissdiplomás programjában, a Growww-ban.

„2007-ben csapatommal az első versenyre jelentkeztünk. A Freshhh egy nagyon izgalmas kihívás volt, melyet a megmérettetés legelejétől élveztünk. A döntőben végül negyedik helyezést értünk el”, emlékszik vissza Értelmes Péter, aki jelenleg Beruházás beszerzés vezető pozíciót tölt be a MOL-csoportnál. “2008-ban, Growww-s kollégaként csatlakoztam a MOL-csoporthoz. A Growww egy nagyszerű lehetőség ahhoz, hogy egy multinacionális vállalat életébe és mindennapjaiba betekintést nyerjenek a program részvevői, és egy kulturálisan sokszínű környezetben szerezzenek tapasztalatot.”

A MOL-csoport 2007 óta rendezi meg az olaj- és gázipar egyik legnagyobb nemzetközi versenyét, a Freshhh-t. A program célja a fiatal tehetségek vonzása és fejlesztése, akik a Csoport egyik legerősebb pillérét képezik. Az utóbbi hét évben 70 ország 250 egyetemének 10 000 diákja összesen 3500 csapatot alkotva versenyzett a programban. Sokan közülük ma a MOL-csoport sikeres munkavállalói a világ különböző pontjain.

A Freshhh2014 verseny egyetemi és főiskolai hallgatók számára nyitott; minden csapattagnak egyetemi vagy főiskolai hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie. PhD hallgatók szintén részt vehetnek a versenyben. A feladatok az olaj- és gáziparra koncentrálnak majd, így ajánlott, hogy legyen ilyen irányban orientált tagja a csapatnak.

A versenyre háromfős csapatok jelentkezhetnek a www.freshhh.net weboldalon. A regisztrációs időszak 2014. április 7-én, Greenwichi középidő szerint déli 12:00 órakor zárul.

Kimaradt?