Nem született döntés a hipermarketek hétvégi bezárásáról

A mezőgazdasági bizottság képviselői szerdán a hipermarketek hétvégi bezárására vonatkozó javaslatot elemezték. Az intézkedést a helyi termelők és kisboltok fellendítéséért hoznák. Sorin Minea, a Romalimenta elnöke nem ért egyet a tervezettel, mivel úgy gondolja, hogy ezáltal a csőd szélére jutnak az élelmiszeripari vállalatok.

„Bizonyos termékekből, mint például a tej, szombaton és vasárnap nagyobb mennyiség fogy el. Mi több, jelenleg Románia ipari termelésének 60 százaléka a szupermarketek révén kerül piacra"- érvelt Sorin Minea.

Ezzel szemben Alin Bogdan Buzescu, a Romániai Gazdaegyesületek Szövetségének elnöke úgy vélte, hogy a nagyüzletek hétvégi bezárása életképes megoldás a hazai termés megmentésére. Ő azt javasolta, hogy a szupermarketek vasárnap szüneteljenek, így a vásárlóközönség a figyelmét a gazdákra, a hazai termékekre terelje. „A román gazda az európai közösségi piacon mindössze a termékek eladásában egyenlő a más európai gazdákhoz viszonyítva, mivel nem jut finanszírozáshoz és bankhitelekhez"- tette hozzá Buzescu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?