Három plusz egy ok, amiért a Google éve volt 2013

2013-ban tizenöt éves lett a hajdanán egy szerény garázsban alapított Google, amely mára már szinte megkerülhetetlenné vált az internetes szörfözéseink során. A vállalat rekordokat döntött, évről-évre megállíthatatlanul fejlődik, és a 2013-as évet is „megnyerte”. Íme három plusz egy ok, hogy ez miért van így:

1. Itt a Google Glass

Az Apple 2007-ben jelentette be az iPhone-t, azóta a Google igyekezett meglepni a közönséget. Ezt meg is tette, a Google Glassel, egy olyan „okosszemüveggel”, amely a széles közönséget hivatott megszólítani. A szemüveget ugyan csak a 2014-ben dobják piacra, de nagy népszerűségre tett szert 2013-ban, miután sokan kipróbálhatták, mit is tud valójában.

2. Az Android tarolt

Okostelefonokra több operációs rendszert lehet találni a piacon, az Apple, a Microsoft is igyekszik teret hódítani. Ez azonban egyelőre a Google asztala: 2013-ban a piac 81 százalékát uralták Az Apple persze nem örvend ennek, Tim Cook vezérigazgató igyekezett kijelenteni, hogy az okostelefonok internetes forgalmának 55 százaléka hozzuk tartozik, arra is célozgatott, hogy az Android-alapú telefonok „szemetek”. A Samsungra csak nem gondolhatott?!

3. Megvették a Waze-t

Ez a magyarul érdekesen hangzó izraeli cég nem a Gálvölgyi Show-ra utal, hanem egy olyan interaktív térképet jelent, amely többek között az élő forgalmat is képes megjeleníteni. Miután az Apple és a Facebook egymást túllicitálva akarták megvásárolni, a Google lenyúlta előlük – potom 1,1 milliárd dollárért.

Bónusz: 50 milliárd letöltés

Miután az Apple bejelentette, hogy az App Store-ból már több mint ötven milliárd programot töltöttek le a felhasználói, a Google is elérte ezt a számot. Az Android Market, nem sokkal az Apple után 2008-ban indult útjára, és úgy tűnik, egyelőre átveszi a vezetést.

Kimaradt?