Mindenki a gyulafehérvári közszállítást irigyli

A Gyulafehérvári Közszállítási Vállalat Rt.-t (Societatea de Transport Public Alba Iulia - STP) választották az idei év legjobb európai autóbuszos személyfuvarozó cégévé. Az IRU Bus Excellence Award nevű díjat az 1948-ban alakult, 73 tagországot tömörítő Közúti Fuvarozók Nemzetközi Egyesülete (IRU) ítéli oda minden évben.

A díjra pályázó cégek közül egy nemzetközi zsűri választja ki az arra legérdemesebbet. Az idei díjátadó gálára a belgiumi Kortrijkban került sor. Az erdélyi cég svéd, török és spanyol fuvarozókat előzött meg.

„A zsűri az STP-t kiemelkedő és átfogó, a minőséget előtérbe helyező üzletpolitikájáért díjazta, amely teljes mértékben megfelele a Smart Move célkitűzéseinek (a buszozás népszerüsítését célzó kampány – sz.m.), és kétség kívül inspirációként és modellként szolgálhat a térség más közszállítási vállalatai számára is” – jelentette ki a díjátadó gálán Yves Mannaerts, az IRU alelnöke.

A Gyulafehérvári Közszállítási Vállalat egy román tőkével működő magáncég, melynek járműállománya 90 autóbuszból áll, ezek legtöbbje öt évnél fiatalabb. A vállalat tájékoztatása szerint valamennyi járművet naponta kétszer lemossák. A buszok mozgását GPS-szel követi nyomon a diszpécserszolgálat, a megállólban pedig a várakozókat elektronikus kijelzőn tájékoztatják a következő jármű érkezésének pontos időpontjáról.

A Gyulafehérvár teljes metropoliszi övezetét lefedő STP járatait hagyományos, papírra nyomtatott és elektronikus jeggyel egyaránt igénybe lehet venni, illetve SMS-ben is lehet jegyet váltani. A városi forgalomban érvényes jegyekkel egy órán át lehet közlekedni. Gyulafehérvár ezidáig az ország egyetlen olyan városa ahol a közszállítási járműveken WIFI van. Tavaly az STP buszait egy román feltaláló által a közelmúltban kifejlesztett légszűrőkkel szerelték fel, amelyek a tesztelési időszak során 8-12 százalékkal csökkentették az üzemanyagfogyasztást.

A cég részt vesz a nemzetközi Enerqi-projektben, melynek célja a szolgáltatás minőségének a javítása, az utasoktól érkező visszajelzések alapján. Az utasok véleményét rendszeres kérdőívezéssel kérik ki.  

 

Kimaradt?