Megint felvásárol a Yahoo

Újabb felvásárlással támogatja meg a Yahoo a cég fellendítéséért folytatott erőfeszítéseit, most egy videós startup vállalatot vásárol fel. Az Evntlive nevű céget 2012-ben alapították és áprilisban indította el streaming videó szolgáltatását, amelynek segítségével többek között koncerteket, vagy egyéb eseményeket tudnak online nézni a felhasználók.

A Yahoo nem közölte a felvásárlás pénzügyi részleteit. A társaság korábban 2,3 millió dollárnyi forráshoz jutott az első befektetőitől. Az Evntlive közleménye szerint a tranzakció keretein belül saját szolgáltatását megszünteti a cég és dolgozói a Yahoo videós csapatához csatlakoznak majd a Yahoo Screen és a Yahoo Music üzletágaiban.

Marissa Mayer kinevezése óta a Yahoo aktív lett a felvásárlások tekintetében, elsősorban kis tech-startupokat vett meg, főként a mobil szolgáltatások területéről. A legnagyobb felvásárlása a Twitter versenytársa, az internetes mikroblog szolgáltatást kínáló Tumblr volt, amelyért 1,1 milliárd dollárt fizetett a társaság májusban.

A spekulációk szerint nagyobb felvásárlás is szóba jöhet, miután a társaság nemrég 5 milliárd dollárral toldotta meg saját részvény vásárlási programját. A egyes vélemények szerint az olyan cégek kerülhetnek a Yahoo célkeresztjébe, mint a Pinterest, a BuzzFeed vagy a Business Insider, de akár a Snapchatért is harcba szállhat.

Kimaradt?