Startup Pirates: vállalkozókat képeznek Kolozsváron

Az informatika területéről származó, eladhatónak tűnő ötletek gazdáit várják a Startup Pirates intenzív workshopra, mely a jövő év elején, Romániában első alkalommal, Kolozsváron kerül megrendezésre.   

Hogyan lehet egy eredeti ötletetből sikeres vállalkozást csinálni? Ebben kíván fiatal diplomásoknak vagy egyetemi hallgatóknak segíteni a Startup Pirates program, melynek keretében február 8. és 15. között angol nyelvű intenzív képzésre kerül sor Kolozsváron, a Ruby Tribe & Cowork Cluj és a Romániai Magyar Közgazdász Társaság Ifjúsági Frakciójának közös szervezésében.

A rendezvénysorozat résztvevőivel olyan külföldi üzletemberek osztják majd meg tapasztalataikat, akik maguk is a nulláról indulva hoztak létre jól működő vállalkozásokat. A workshopok keretében gyakorlati képzés is lesz, a legjobbnak tűnő ötletek gazdái pedig kezdőtőkét kapnak majd a vállalkozás beindításához, mondta el a szerdai sajtótájékoztatón Robbert Visser, a Ruby Tribe & Cowork Cluj képviselője.

„Arra biztatjuk az embereket, hogy legyenek vállalkozók, ami függetlenséget jelent” – jelentette ki Robbert Visser, hozzátéve, hogy a sikert nem lehet pénzben mérni, egy fenntartható vállalkozás megteremtése már önmagában siker. A legtöbb hasonló, jövőbeli vállalkozónak szóló rendezvénnyel ellentétben erre pályázni kell, s részvételi díj is van. A szervezők 20 és 35 év közötti személyek, illetve 3-4 fős csapatok jelentkezését várják, akiknek az informatika, online szolgáltatások és alkalmazások területén vannak ötleteik. Az érdeklődők a www.startuppirates.org és a cluj.startuppirates.org weblapokon találnak bővebb információkat, valamint írhatnak cluj@startuppirates címre. A rendezvényen 30 pályázó vehet majd részt.

A 2011-ben, Portugáliában indult Startup Pirates program keretében mostanáig 16 városban kerültek megrendezésre hasonló workshopok, Kolozsvár az első romániai helyszín. A szervezők elmondása szerint azért esett a választásuk a kincses városra, mivel, lévén nagy egyetemi központ, sok a magasan képzett fiatal, s az IT-szektor különösen fejlett.   

 

Kimaradt?