A kaszinókba száműzné a nyerőgépeket Korodi Attila

Iktatta a képviselőház házbizottsága Korodi Attila azon törvénykezdeményezését, amely szerint a nyerőgépeket kizárólag kaszinókban lehessen üzemeltetni. A jogszabályt az RMDSZ számos parlamenti képviselője is támogatta.

Korodi Attila közel fél éve vetette fel a nyerőgépek használatának korlátozását, azóta pedig számos civil szervezettel folytatott szakmai vitát a kezdeményezéséről. „Volt néhány olyan szakmai vita, amelyet nem csak politikai környezetben, hanem azokkal a civil szervezetekkel folytattunk, akik szociális tevékenységekben vesznek részt és a deviancia ellen küzdenek, ez erősített meg abban, hogy szükség van Romániában egy ilyen jogszabályra” – mutatott rá a politikus.

Korodi javaslata szerint az automata nyerőgépek használatát a kaszinókra kell visszaszorítani, mivel komoly társadalmi problémát jelentenek, főleg a kis jövedelmű családokban. A politikus úgy véli: a kaszinókban szerencsét próbálók többnyire megfelelő anyagi háttérrel rendelkeznek, nekik tehát az esetleges veszteségek nem jelentenek súlyosabb gondot. „A szegényebb családok esetében viszont teljesen más a helyzet, hiszen az ilyen jellegű pénzveszteségek nagy problémát okoznak, amit meg kell állítanunk” – taglalta Korodi. A politikus azt is hangsúlyozta: csak Csíkszerda környékén az elmúlt évben több öngyilkosság is történt azt követően, hogy a nyerőgépeken próbálkozók elveszítették a megtakarításaikat.

Kimaradt?