Fekete Péntek: ezek az engedmények várják a vásárlókat

Becslések szerint közel 400 ezren vásárolnak majd a Fekete Pénteken az online áruházakban, a jelentős árkedvezményeket kínáló napokon várhatóan a 40 millió eurót is eléri az online tranzakciók értéke.

A több webáruházban is az online fizetési rendszert biztosító PayURomânia szerint már tavasszal megkezdték a felkészülést a november 22-én kezdődő vásárlói rohamra. A szolgáltató úgy véli: a legnagyobb forgalomra az elektronikai cikkeket értékesítő áruházak számíthatnak, itt akár 300 százalékkal is nőhet a forgalom, de a többi ágazat is legalább 40 százalékos növekedéssel számolhat, ha kedvezményeket tud biztosítani a vásárlóinak.

A webáruházak már a napokban ismertették kedvezményeiket. Az eMag.ro és a Flanco 41 millió eurós eladásra számít, ami közel 50 százalékkal több a tavalyi eladások értékének. A Flanco például 900 lejjel csökkenti a 2 600 lejes Samsung NX300 fényképezőgépének árát, a vásárlók ugyanakkor egy 800 lej értékű Samsung Galaxy Tab 2 táblagépet is kapnak ajándékba. A Flanco ajánlatai között van a Toshiba U840W-108 ultrabook is, amelyiket ezer lejjel olcsóbban, vagyis kétezer lejért lehet megvásárolni. A QuickMobile.ro 900 lejes kedvezményt nyújt a 13 hüvelyes Apple Macbook Pro gépére, amelyik teljes áron 4 700 lejbe kerül. Az Altex a Lenovo Essential G780 laptopját kínálja 900 lejjel olcsóbban, vagyis 3000 lejért, de háztartási cikkeket, könyveket és ruházatot is olcsóbban lehet megvásárolni.

A Fekete Péntek a hálaadást követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban. Ezt a nevet még 1966-ban adta a philadelphiai rendőrség az eseménynek, ugyanis a fekete péntekkel indul meg a karácsonyi bevásárlószezon az államokban, ami hatalmas dugókkal, a belvárosi boltokhoz siető vásárlók miatt tömött járdákkal és a boltok előtt feltorlódott hosszú sorokkal jár. Itthon több kereskedő november 22-én kezdi a kampányát és napokon keresztül kínálják kedvezményesen árucikkeiket.

Kapcsolódók

Kimaradt?