Rangsorolják a vállalkozásokat Háromszéken

Huszadik alkalommal díjazza a legeredményesebb háromszéki cégeket a Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A 4805 Kovászna megyei vállalkozás közül a Kereskedelmi és Iparkamara kritériumai szerint 755 céget díjaznak a Vezető Kovászna Megyei Vállalkozások rendezvényén.

A toplistán szereplő háromszéki vállalkozások összforgalma tavalyi mérlegük alapján 3 166 millió lej volt, vagyis ez a 755 cég valósítja meg Kovászna megye üzleti forgalmának 61,2 százalékát. Ez 1,21 százalékos növekedést mutat a 2011-es évhez képest.

A ranglistás vállalkozások összesen 16 757 munkahelyet biztosítottak, 921 munkahellyel kevesebbet, mint az elmúlt évben. Háromszéken a kereskedelem a húzóerő, az üzleti forgalom 42,2 százalékát jelenti, míg az iparban a cégek 36,1 százaléka, a szolgáltatások terén a 11,5 százalék, az építkezésben a cégek 5,6 százaléka tevékenykedik.

A legeredményesebb háromszéki vállalkozások díjátadó gálaestjét november 15-én szervezik Sepsiszentgyörgyön.

Édler András, a Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arra hívja fel a figyelmet, hogy ebben az időszakban, a hazai megyék kereskedelmi kamarái díjazzák az eredményes vállalkozókat, ezt kihasználva csalók keresik fel a cégeket és pénzért ígérnek oklevelet. Édler András szerint a kereskedelmi kamarák által kiadott oklevelekért nem kell fizetni, csak ha keretezve kéri a vállalkozó.

Kimaradt?