Ráncfelvarrt iPad-eket mutatott be az Apple

Az Apple kedden bemutatta iPad táblagép-sorozatának legújabb tagjait. Az újdonságok - akárcsak a modellcsalád előző frissítésénél - ezúttal is viszonylag szerények maradtak: az iPad-ek könnyebbek és vékonyabb lettek, megkapták az iPhone 5S processzorát, valamint a Retina kijelzőt; valódi újdonságot azonban nem mutatott be bennük az Apple – számolt be a pcforum.hu.

A ráncfelvarrás keretében iPad Air-nak átnevezett 9.7 colos iPad vastagságát 20 százalékkal, súlyát közel 30 százalékkal sikerült csökkenteniük a cég mérnökeinek, a mostanra már zavaróan vastag keretnek pedig majdnem a felét lefaragták. Ennek köszönhetően az almás tablet végre a konkurensekéhez hasonlóan karcsú formát és szintén a versenytársakéhoz közelítő, fél kiló körüli súlyt kapott.

A külcsín mellett a belbecset is frissítette korábban már bemutatott technológiákkal az Apple. Így például a kijelző Retina felbontást kapott, a korábbi A6X processzort pedig az iPhone 5s-től örökölt, 64-bites A7-re cserélte a táblagépben a cég. Némi aggodalomra adhat okot, hogy a frissen átvett iPhone-örökség elemei között megtalálható a bugosnak bizonyult M7 "mozgásprocesszor" is. A hátoldali kamera felbontása maradt 5 megapixel a frissített modellben is.

A nagy iPad mellett frissült annak kisebb, Mini változata is, ami újdonságai azonban szintén a Retina kijelzőre és az új processzorra korlátozódnak. Itt a készülék külsejének átszabására nem volt szükség, hiszen annak arányai már eleve azok voltak, amikre most a nagy iPad is áttért.

Az Apple ugyanakkor nem csak hardveresen nem hozott lényegi újdonságot az iPad-ekbe, de azok árazásán sem változtatott semmit. Az új modellek pontosan ugyanazokon az árakon mutatkoznak be, amikért korábban elődjeiket lehetett kapni: a nagy iPad 499 dollárról indul, a szintén új iPad Mini pedig 399 dollártól kapható. A megelőző modellek - szintén a korábbiaknak megfelelően - kerek száz dollárral kaphatók olcsóbban ráncfelvarrt párjaiknál.

Az új iPad Air-t és iPad Mini-t november elsejétől lehet majd megvásárolni a boltokban.

Kimaradt?