Fenntartható építészetről tartanak konferenciát Sepsiszentgyörgyön

A kultúra és energiahatékonyság viszonyáról, az ember és épített környezetének kapcsolatáról, valamint a passzívházakról is, mint az energiahatékonyság csúcspéldáiról lesz szó csütörtökön, a Sepsiszentgyörgyön megtartott II. Székelyföldi Fenntartható Építészeti Konferencián. A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala által szervezett konferencián külön előadásokat terveznek a fenntartható építészet lehetőségeiről,  Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke pedig a fejlesztési pólusokról és a települések fenntartható fejlődéséről értekezik.

A szakmai konferencián Édler András, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy város polgármestere és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke is felszólal.

Egyebek mellett szó lesz a bontott anyagokból is megépíthető, faszerkezetű, szalmabála-szigetelésű házakról, a lélegző otthonról is, hiszen ma már ilyen Sepsiszentgyörgyön is létezik.

A konferenciát követően, 11:00 órai kezdettel Borbély László politikai alelnök és Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnöke, a sepsiszentgyörgyi Bástya étteremben (Olt utca) a helyi sajtó képviselőivel egy kötetlen beszélgetésen is részt vesznek, ezt követően pedig 12:00 órától Árkosra látogatnak, ahol az Európai Tanulmányi Központban a Kovászna megyei polgármesterekkel találkoznak.

Kimaradt?