A világháló adatforgalmának 30 százaléka felnőtt tartalom

Az internet teljes adatforgalmának hozzávetőleg 30 százalékát a pornó teszi ki, a pornósszájtok havi látogatószáma pedig elérheti a havi 450 milliót – idézte hétfőn a Kreatív Online a Paint Bottle pornóoldal infografikájának adatait.

Ha a 450 millió felhasználó hipotetikusan ugyanazt az oldalt keresné fel, akkor ennél csak a két gigaszájtot, a 800 milliós látogatottságú Youtube-ot és az 1,1 milliárdos Facebookot nézik többen egy hónapban.

A magyar portál emlékeztet arra, hogy az on-line felnőtt tartalom piacán abszolút világelső egy magyar társaság: a Gattyán György által alapított és birtokolt Docler Holding. A cégcsoport Livejasmin nevű oldala az Alexa.com internetes látogatottságmérő oldal szerint folyamatosan ott van a világ 100 leglátogatottabb weboldala között, úgy, hogy az Alexa külön szájtként kezeli a Google, Amazon, Yahoo stb. különböző nemzetiségű url-jeit, ha pedig csak az Egyesült Államokat nézzük, akkor a szájt jelenleg a 65. leglátogatottabb.

Ez már akkor is tetszetős eredmény lenne, ha reklámokból élne az oldal, de ezeknek a látogatóknak a jelentős része nemcsak nézelődik, hanem keményen fizet is a Doclernek. A felhasználók ugyanis 2-3 euró körüli díjat fizetnek percenként, hogy a különféle, főként kelet-európai, illetve délkelet-ázsiai előadók általában szexuális tartalmú webkamerás műsorát nézhessék.

A pornó számokban. Az internetezők 42,7 százaléka néz pornót, a férfiak 20 százaléka munkaidőben is, ez a nők estében csak 13 százalék. A keresések 25 százaléka irányul felnőtt tartalomra. Az Egyesült Államokban minden másodpercben 3 076 dollárt költenek online pornóra, 40 percenként készül el egy újabb pornográf videó. Az USA pornóiparának bevétele 13,3 milliárd dollár volt 2006-ban, ebből 2,84 milliárd volt az online pornó szelete. A világ teljes pornóipara 97 milliárd dolláros volt, melyből az online 4,9 milliárd dollárt tett ki ugyanebben az évben. A világon 24,6 millió pornós tematikájú weboldal van, ami az összes weboldal 12 százaléka.

Kimaradt?