Ideiglenesen bezárnak a Real bevásárlóközpontok

Ideiglenesen bezárnak a Real bevásárlóközpontok, a francia Auchan csoport felvásárolta üzletláncokat ugyanis átbrandeli az új tulajdonos. A bevásárlóközpontok új arculatára 40 millió eurót szánnak.

Egyelőre csak két bukaresti áruházat zártak be a munkálatok idejére, a következő hónapokban azonban a más városokban levő üzletek zárva lesznek a vásárlók előtt. Idén Bukarest mellett a brassói, nagyváradi, kolozsvári valamint a nagyszebeni és szatmárnémeti üzleteket látják el új arculati elemekkel, az összes üzletház átbrendelése egy évet vesz fel.

Az Auchan tájékoztatása szerint a munkálatok egyetlen nagyáruház esetében megközelítőleg kétmillió euróba kerülnek. A MetroGrouptól átvett húsz Real bevásárlóközpontnak az új dizájnelemekkel való felszerelése 40 millió eurót emészt fel a cég költségvetéséből.

A Romániában működő húsz Real hipermarketek átvételét az Auchan szeptember elején fejezte be. Az Auchan Groupnak Romániában ezzel 31-re nő a bevásárlóközpontjai száma, melyek több mint tízezer alkalmazottat foglalkoztatnak, áruforgalma pedig eléri a 4,5 milliárd lejt.

A Realt birtokló Metro Grouptól a hipermarket-hálózat 24 romániai üzletéből 20 került 2012-ben a nagy rivális francia Auchan csoport tulajdonába több más kelet-európai országban működő bevásárlóközponttal együtt. Az 1,1 milliárd eurós vásár az év egyik legnagyobb tranzakciója volt. Az adás-vételi szerződést az Európai Bizottság és a romániai versenytanács is felülvizsgálta, és mindkét hatóság rendben találta.

Az Auchan Group ezzel bekerült az öt legnagyobb romániai munkaadó közé, 225 ezer négyzetméteres felületével ugyanakkor a legnagyobb hazai kereskedelmi hálózattá nőtte ki magát. A csoport a világ 13 országában tevékenykedik, 287 ezer alkalmazottal.

Kapcsolódók

Kimaradt?