Háromszék: elbocsátások a postánál

Elbocsátották a postások egynegyedét, és bezártak néhány postahivatalt Háromszéken. Cornel Radu, a postások Kovászna megyei szakszervezetének vezetője kedden közölte: október elsejétől 85 postai alkalmazott maradt munka nélkül.

A tömeges elbocsátások miatt postai szolgáltatás nélkül maradt nyolc háromszéki település, köztük Lemhény, Illyefalva, Előpatak, Bölön és Nagybacon is. A szakszervezeti elnök szerint, ha a vezetőség nem talál más megoldást, ezekre a településekre a sepsiszentgyörgyi postások kell ezentúl kihordják a küldeményeket és begyűjtsék a pénzt.

A Román Posta átszervezése miatt október 1-től bezárták a sepsiszentgyörgyi Szemerja negyedi postahivatalt is. Cornel Radu szerint ebben a városnegyedben a lakosság jelentős része nyugdíjas, akik hiába gyűjtöttek aláírásokat annak érdekébe, hogy továbbra is működjön a postahivatal, a vezetőség a bezárás mellett döntött. A Szemerja negyedi lakosok ezentúl a városközponti hivatalban kell intézzék postai ügyeiket, annak ellenére, hogy az a helység nagyon kicsi és forgalmas.

A postások tömeges elbocsátása a Román Posta átszervezése miatt történik, a munka nélkül maradt személyek végkielégítést kapnak.

Kimaradt?