Adókedvezménnyel járul hozzá Vásárhely a gazdasági fellendüléshez

Három éven át mentesül az ingatlanadó alól az a beruházás, amelynek értéke meghaladja az egy millió eurót – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Dorin Florea.

A marosvásárhelyi polgármester elmondta, egy évvel ezelőtt született az ötlet, amely a beruházások vonzását célozza és amelytől némi gazdasági fellendülésre számíthat a város.

A sajtótájékoztatón jelen volt Kiss Imola gazdasági igazgató is, aki arról beszélt, hogy a terv szerint 2014-2019 között, amennyiben ezt az önkormányzat is megszavazza októberi testületi ülésén, azokat a vállalatokat, amelyek új épületeket építenek, akár lakhatás, akár egy vállalkozás elindítása érdekében, mentesülnek az ingatlanadó alól. Ez három év alatt tetemes összeget jelentene, ami a befektetők számára vonzó lehet, ugyanakkor a város is nyerne az új munkahelyek létrejöttével és a gazdasági előrelépéssel.

A szakember munkatársaival egy éve dolgozik a terven, amelyre az önkormányzati képviselőknek is rá kell bólintaniuk. A határozattervezetet a következő, októberi ülésen terjesztik a plénum elé.

Kiss Imola szerint ez az adókedvezmény legkevesebb húsz új beruházás elindítását jelenti Marosvásárhelyen. 

Kimaradt?