IT

Összefognak a háromszéki IT-vállalkozások

Összefogtak a háromszéki informatikai és távközlési cégek annak érdekében, hogy hatékonyabban tudják kihasználni erőforrásaikat.

Az ágazatban tevékenykedő vállalkozások egy a Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamarán belül működő IT & Telekom alosztály létesítését kezdeményezték - számolt be Bihari Béla, az IT & Telecom alosztály elnöke. Bihari egy keddi sajtótájékoztatón rámutatott: Háromszéken 30-40 cég működik ezen a területen, vannak közöttük software fejlesztők, és hardware értékesítők, és mindannyiuk meggyőződése, hogy együtt könnyebben tudnak megpályázni és kivitelezni munkálatokat, illetve egymásnak leosztani munkát alvállalkozóként. Emellett előfordul, hogy valakinek negyedéves-féléve programra van szüksége egy programozó csapatra, és ezt közösen fel tudják állítani, így a megrendelő nem adja ki a munkát például Indiába.

A vállalkozások tervei szerint a jövőben közösen szerveznek informatikai továbbképzéseket alkalmazottaiknak, ugyanakkor annak érdekévben, hogy a közeli Brassó ne vonja el az erőforrásokat, tudatosítani akarják a fiatal szakemberekben, hogy a háromszéki informatikai és távközlési cégek is kompetens fizetéseket tudnak biztosítani.

Bihari Béla beszámolója szerint megpróbálják azt is elérni, hogy a Facebook és a Microsoft a térségben hozza létre egyik adatközpontját, a legközelebbi ilyen központ ugyanis Budapesten van. A háromszéki szakember szerint Kovászna megye elhelyezkedése és a klímája miatt is megfelelő helyszín lenne az központ létesítésére.

 

Kimaradt?