Állást keres Adrian Sârbu román médiaguru

Lemondott szerdán vállalatvezetői posztjáról az egyik legnagyobb európai médiabirodalom, a CME vezére, Adrian Sârbu. A döntésről kiadott szűkszavú közlemény szerint a PRO TV alapítója jövő év januárjáig a tröszt alkalmazottja marad.

A paginademedia.ro szerint a médiaguru 5,4 millió dollár lelépési pénzt kap az amerikai kézben lévő CME-től. Sârbu éves fizetése 1,8 millió dollár volt, amit különböző bónuszok révén rendszeresen megduplázott. Az üzletember emellett a legnagyobb romániai hírügynökség, a Mediafax tulajdonosa.

A román bulvárlapok szerint Sârbu távozásának hátterében az áll, hogy a CME az utóbbi időben halmozta a veszteségeket. Ennek oka a társaság igazgatótanácsa szerint az volt, hogy a vállalatvezető egy váratlan húzással megháromszorozta a tröszt reklámtarifáit, így a hirdetők a konkurenciához pártoltak át.

Adrian Sârbu főként a PRO TV alapítójaként vált ismertté Romániában. A kereskedelmi adó 1995-től sugároz, és forradalmasította a hazai médiát. Kevésbé ismert róla, hogy Sârbu filmezte le a Ceaușescu házaspár kivégzését 1989 decemberében.

Kimaradt?