Dan Șova még mindig nem találja a Bechtel-szerződést

Ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett a korrupcióellenes ügyészségen (DNA) Dan Șova nagyberuházásokért és külföldi befektetésekért felelős tárca nélküli miniszter hivatala, mivel eltűnt az amerikai Bechtel céggel az észak-erdélyi autópálya megépítéséről tíz éve kötött, idén júniusban felbontott szerződés eredeti példánya - adta hírül szerdán az Agerpres hírügynökség.

Șova korábban megígérte, hogy feloldják a román állam számára előnytelennek bizonyult szerződés titkosítását, a hivatal honlapján azonban csak a 2006-ban, illetve a 2011-ben újratárgyalt szerződést tették közzé. A miniszter szerint a 2003-ban kötött eredeti megállapodást nem találják: erről csak másolat került elő.

A szociáldemokrata Șova szerint nem lehet biztosat állítani arról, melyik miniszter látta utoljára az eredeti Bechtel-szerződést, de augusztus 7-én őt is feljelentette Anca Boagiu, a korábbi jobbközép kormány közlekedési minisztere. Boagiu szerint Șova tüntette el a szerződést, amelyet 2003-ban állítólag Adrian Năstase akkori szociáldemokrata miniszterelnök is aláírt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?