Ponta: a Tarom ne mondjon le a belföldi járatairól

A Tarom légitársaságnak nem kellene lemondania a belföldi járatairól – jelentette ki Victor Ponta kormányfő vasárnap Suceaván, rámutatva: a rendelkezésére álló adatok szerint azok jövedelmezők, és ő támogatja, hogy a Tarom piacvezető legyen belföldön.

Sajtótájékoztatóján Ponta azt mondta, nem kíván beleszólni a Tarom vállalat magán menedzsmentjének dolgába, de úgy véli, hogy a légitársaságnak meg kellene tartania belföldi járatait.

„Nem csak a suceavai járatot, hanem a marosvásárhelyit, a nagyszebenit is. A rendelkezésemre álló hivatalos adatok mind arra mutatnak, hogy a belföldi járatok jövedelmezők a Tarom számára, és nem szeretném, ha a Tarom lemondana ezekről, és arra ébredünk, hogy valamilyen más magáncég működteti azokat” – jelentette ki a kormányfő.

Rámutatott, a repülőterek tulajdonosainak meg kell oldaniuk a műszaki problémákat, ha vannak ilyenek, azonban a Taromnak nem szabad lemondania a belföldi járatairól, sőt, új járatokat kell bevezetnie.

„Nem akarok beleszólni a magán menedzsment dolgába, amelyet támogatok, és véleményem szerint Heinzmann vezérigazgató úr nagyon jól végzi a dolgát, de azon a véleményen vagyok, hogy a Taromnak meg kell tartania minden egyes belföldi járatát, sőt, ha tud, új járatokat kellene indítania Nagyvárad, Nagybánya felé. Legalább a belföldi piacon kell piacvezetőnek lennie a Taromnak” – mutatott rá a kormányfő.

Hangsúlyozta, a légitársaság tulajdonosaként a kormány úgy gondolja, hogy a Tarom érdeke az, ha ezeket a belföldi járatokat megtartja, és nem engedi át azokat más légitársaságoknak.

Kimaradt?