Új jegytípust ajánl a BKK a Budapesten tömegközlekedőknek

A nem rendszeresen utazó ügyfelek számára hétfőtől új típusú jegyet, illetve bérletet vezet be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Az előre megvásárolható napijegy típusú tömb a felhasználás kezdő dátumától számított 30 napon belül tetszőlegesen kiválasztott öt napon, 24 órás intervallumban használható fel.

Az új termék a közösségi közlekedés szolgáltatásait havonta csak néhány napon át használók számára kínál megoldást - közölte a BKK. Az új jegytípust júliustól árusítják, egyelőre kísérleti jelleggel és az első hónapok forgalma, illetve az utasok visszajelzései alapján értékelik majd a tapasztalatokat.

Az új, 5/30 jegynek nevezett tömbbel az utasok a vásárláskor meghatározott 30 napos időszakban csupán 5 napon használják a budapesti közösségi közlekedést, akkor azonban intenzíven, többszöri átszállással. A kezdő dátumot és időpontot a 24 vagy 72 órás jegyekkel ellentétben az ügyfél írja rá a tömb szelvényeire, tehát nem kell a vásárláskor eldönteni, melyik lesz az öt nap, amikor használja.

Az egyes szelvények az utas által megjelölt kezdő időponttól (hónap, nap, óra, perc) számított 24 órán át jogosítanak utazásra, tehát nem 5 naptári nap, hanem öt 24 órás intervallum a jegy tartalma. A szelvények csak az utas által a vásárláskor megadott, és a pénztáros által a tömb borítóján feltüntetett 30 napos érvényességi időn belül használhatók fel.

A tömbös kivitelben forgalmazott napijegy öt darab, a gyűjtőjeggyel ellentétben nem eltávolítható, a tömb nélkül fel nem használható szelvényt tartalmaz. Az új jegytípust tömbönként 4550 forintért árusítja a BKK.

Kimaradt?