Eduárd herceg: növekszik a brit befektetők érdeklődése Románia iránt

Eduárd herceg, II. Erzsébet királynő legkisebb fia szerint élénkül a brit befektetők érdeklődése Románia iránt, ahova az év eleje óta a külföldi befektetések 27 százaléka érkezett Nagy Britanniából.

A brit királyi család tagja erről egy üzleti portál avatóján beszélt kedden Bukarestben, első hivatalos romániai látogatása alkalmából. A britishbusiness.ro honlapot a brit-román kereskedelmi kamara és Nagy-Britannia bukaresti nagykövetsége indította a brit befektetések bátorítása érdekében.

A rendezvényen a herceg elmondta: Romániát előnyös földrajzi fekvése és vállalkozásbarát gazdasága vonzóvá teszi a brit befektetők számára. Martin Harris brit nagykövet hozzátette: Bukarest alig három órányi repülőútra van Londontól és a két fővárost napi hét repülőjárat köti össze.

Eduárd herceget, Wessex grófját kedden Traian Basescu román államfő is fogadta.

A brit királyi család tagja a romániai British Council megnyitásának 75. évfordulója alkalmából látogatott Bukarestbe. A brit kulturális és oktatási intézet 1938-ban nyílt meg a román fővárosban, negyedikként Egyiptom, Portugália és Lengyelország után.

Kimaradt?