Szenátus: 300 lejes támogatásban részesülhetnek a sportoló diákok

Pénzügyi támogatásban részesülhetnek az 5 és 15 év közötti, minisztériumi nyilvántartásban levő (CIS) klubokhoz leigazolt sportoló diákok – a szenátus plénuma jóváhagyta szerdán az erre vonatkozó sürgősségi kormányrendeletet. 

Az RMDSZ javaslatára a kedvezményezettek körét kiterjesztették azokra a diákokra is, akik már a kormányrendelet megjelenése előtt leigazolt sportolók voltak – hívta fel a figyelmet Tánczos Barna szenátor, a felsőház költségvetési bizottságának tagja.

Az intézkedés a gyerekkori versenysport támogatását célozza. Ennek értelmében papíralapú értékjegyeket kapnának a diákok, amelyet sportfelszerelésre, sportruházatra lehetne elkölteni.  

„A kormány javaslata eredetileg csak azokat a diákokat célozta, akik az intézkedést követően, november végéig igazolnak le valamely sportklubba. Az RMDSZ javaslatára azok a diákok is részesülhetnek a támogatásban, akik már jelenleg is sportolnak” – mutatott rá Novák Csaba Zoltán, a felsőház tanügyi bizottságának alelnöke.

Egy jegy értéke 300 lej lesz. Az ehhez szükséges erőforrásokat, a tervezet értelmében, az Ifjúsági és Sportminisztérium különíti el. A tervezetről a képviselőháznak is döntenie kell, ezt és az államelnöki kihirdetést követően léphet érvénybe.

(Címlapi illusztráció forrása: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala)

Kimaradt?