banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Mégis megépítenék az Arad–Nagyvárad gyorsforgalmi utat

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR), valamint Bihar és Arad megye székhelyei lefektették annak az együttműködésnek az alapjait, amelynek köszönhetően megépülhet a Nagyváradot Araddal összekötő gyorsforgalmi út.

Ilie Bolojan nagyváradi és Călin Bibarț aradi polgármester múlt hétvégén egyeztetett Mariana Ioniță CNAIR-igazgatóval, amikor eldöntötték, hogy a tíz évvel ezelőtt készült útépítési dokumentációt aktualizálják. Ez azt jelenti, a terveket oly módon változtatják meg, hogy azokkal európai uniós forrásokra lehessen pályázni – közölte Facebok-bejegyzésében Ilie Bolojan.

Új geológiai és topográfiai tanulmányokat készítenek, megszerzik a munkálatok elkezdéséhez szükséges engedélyeket, majd felbecsülik a beruházás várható értékét. A két város vezetése abban reménykedik, hogy mindezekkel jövő év márciusára el is készülnek.

A négysávos gyorsforgalmi út mintegy száz kilométer hosszú lesz, és két európai folyosót hivatott összekötni – az A6-os dél-erdélyi autópályát és a 4-es európai folyosót.

Ilie Bolojan váradi polgármester elmondása szerint a gyorsforgalmi útra az Őssi negyedi vasútállomás mögött lehetne felhajtani. Reményei szerint jövő év végére már alá is írnák a kivitelezési szerződést a nyertes vállalkozóval, és még három évre lenne szükség ahhoz, hogy az út megépüljön.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?