A kormány gazdaságot élénkítő programokat fogadott el

A kormány csütörtöki ülésén egy sor gazdaságélénkítő programot szavazott meg. 

Az egyik program a cégek tőkeemelését ösztönzi. Ionel Dancă, a miniszterelnöki kabinet vezetője szerint a mechanizmus célja, hogy a cégek növelni tudják tőkéjüket.

"Amennyiben egy társaság egy pénzügyi évben 5 és 25 százalék között növeli saját tőkéjét, akkor a tőkeemelés minden szakaszára 5 és 10 százalék közötti nyereségadó-kedvezményt kap. A pozitív saját tőkével rendelkező társaságok 2%-os nyereségadó-kedvezményt kapnak" - magyarázta Dancă. 

Földterületek koncesszióban

A kormány megteremtette a jogi keretet, hogy fiatal gazdák koncesszióba vegyenek állami területeket - jelentette be a csütörtöki kormányülés végén Ionel Dancă.

A miniszterelnöki kabinet vezetője szerint a program lehetőséget teremt arra, hogy fiatal gazdák koncesszióba kapjanak legfentebb 50 hektár nagyságú állami tulajdonban lévő földterületet.

Elecric Up 

A kormány elfogadta az Elecric Up programot. A miniszterelnöki kabinet vezetője szerint a program révén a vendéglátóipari (HoReCa) vállalkozások legtöbb százezer eurós összegig vissza nem térítendő támogatást kaphatnak napelemek és elektromos töltőállomások telepítésére. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?