Módosításokkal jelent meg a költségvetés-kiigazítás a Hivatalos Közlönyben

A tervezethez képest módosításokkal jelent meg a múlt héten elfogadott költségvetés-kigazítás - tájékoztat a HotNews. A fejlesztési, az igazságügyi, a mezőgazdasági, a belügy- és a erdészeti minisztérium például több pénzt kap a tervezetben szereplő összegekhez képest.

Az igazságügyi tárca például eredetileg 71,6 millió lejt kapott volna, a végleges változat szerint ez az összeg 119,6 millióra nőtt. A fejlesztési minisztériumnál az összeg 1,014 milliárdról 1,114 milliárdra, a mezőgazdasági minisztériumnál 2,995 milliárdról 3,445 milliárd lejre nő. 

A kulturális minisztériumtól kevesebbet vontak el a tervezetben szereplő összeghez képest, eredetileg 51,5 millióval kapott volna kevesebbet a tárca, most viszont 19,3 millió mínuszt írtak a számlájára. 

Ami nem változott

A belügyminisztérium költségvetését az év második költségvetés-kiigazításánál 1,264 milliárd lejjel pótolták ki, az egészségügyi tárca 3,1 milliárd lejt kap, a gazdasági minisztérium 1,54 milliárdot, a közlekedési tárca 814,7 millió lejt. A SRI 64,3 millió lejes kiegészítést kap a többi között.

Csökkentették a képviselőház (-8 millió lej), a számvevőszék (-22,3 millió lej), a Román Kulturális Intézet (-11,5 millió lej), a legfelsőbb birói tanács (-3,7 millió lej) költségvetését.

A tervezethez képest a Hivatalos Közlönyben már az szerepel, hogy ebben az évben a bevételek nem 289,4 millió lejjel csökkenek, hanem 589,9 millió lejjel. A kiadási oldalon szintén nagyobb összeg jelenik meg néhány milliárd lejjel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?