Légi felvételen a Prahova-völgyében épülő autópálya egy szakasza

Viszonylag jól haladnak a Brassót a Prahova megyei Comarnic városával összekötő majdani autópálya egyik, 6,3 kilométeres szakaszának építésével– közölte az úthálózat fejlesztését figyelő Pro Infrastructura Egyesület, amely egy légi felvételt is közzétett az építkezésekről.  

Az autópálya-szakasz megépülésének azért lenne jelentősége, mert ez nagyban megkönnyítené a Prahova-völgyén áthaladó autós forgalmat, hiszen nemcsak Brassóból, hanem Székelyföld majdnem teljes területéről ezen az útszakaszon utaznak Bukarestbe az emberek.

Az Egyesület által felmért szakaszon 6,3 kilométer autópálya és 3,7 kilométeres bekötőút épül a Brassó megyei Barcarozsnyó és Keresztényfalva között. Jelen pillanatban a 73A jelzésű országút és a vasútvonal fölött áthaladó rész viaduktjait építik.

Az egyesület megállapítása szerint annak ellenére, hogy 2020-ban várhatóan nem készül még el az aszfaltréteg, az országos útügyi vállalat mihamarabb átvehetné a munkálatokat a biztonságosabb közlekedés érdekében, és a szerződéshez csatolt külön mellékletben megjelölhetnék a jövő év eleji végső határidő betartására vonatkozó feltételeket.

(Címlapkép forrása: Asociatia Pro Infrastructura - Facebook)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?