Vészhelyzet: több százezer lejre bírságoltak cégeket, szórakozóhelyeket

A veszélyhelyzetben érvényes szabályok betartását ellenőrizték a rendőrök az elmúlt három nap során országszerte. A rendőrök teraszhelyiségeket, kocsmákat, strandokat, szabadtéri klubokat ellenőriztek, és összesen több mint 443.000 lejre róttak ki bírságokat.

A hatóságok összesen 120.000 lejre bírságoltak 19 olyan céget, amely nem tartotta be a rendezvények szervezésére vonatkozó veszélyhelyzeti szabályokat. Huszonnyolc esetben büntettek amiatt, hogy a teraszokon nem volt megfelelő távolság az asztalok között, ezért összesen 29 ezer lejre bírságoltak a hatóságok.

52 szankciót foganatosítottak 3500 lej értékben olyan magánszemélyekkel szemben, akik nem tartották be a zárt terekben szervezett rendezvényekre vonatkozó korlátozásokat, és 407 bírságot róttak ki 36.000 lej értékben azokkal szemben, akik a személyes védelemre vonatkozó óvintézkedéseket hagyták figyelmen kívül. A társadalmi együttélés szabályainak megsértése, rendháborítás és más törvényszegések miatt további 254 ezer lejre szabtak ki pénzbüntetéseket a rendőrök.

Kapcsolódók

Kimaradt?