Élményfürdőt avattak Szatmárnémetiben

Már a következő hetekben akár 3000 vendéget tud fogadni naponta az az élményfürdő, amelyet csütörtök délután adtak át Szatmárnémetiben.

A hat szabadtéri és hat fedett medencével, plusz egy sor járulékos létesítménnyel – nagyméretű vízi csúszdával, szaunával, kondicionáló-teremmel, gyermekjátszótérrel és  egyebekkel – ellátott termálvizes fürdőkomplexum alig másfél év alatt épült meg a város nyugati pihenőövezetének, a Sárerdő peremén. Tulajdonosa a helyi Solarex magáncég, amely a beruházás 47 millió lejes összegének felét egy uniós pályázaton nyerte.

Nagy Károly, a cég vezérigazgatója a maszol.ro-nak elmondta, hogy nagyon pontosan összehangolt munkának az eredménye, hogy a most kezdődő nyári főszezonra átadhatták a nagy létesítményt, amelynek jól kiképzett parkolójában akár félezer kocsi is elfér. Az igazgató bízik benne, hogy az európai normáknak mindenben megfelelő, kiváló termálvízzel ellátott komplexum végleg itthon tartja azokat a szatmáriakat, akik a hét végén Mátészalkára, Nyirbátorba, de még többen Hajdúszoboszlóra jártak fürödni.

Szatmárnémeti tehát csütörtöktől a fürdőváros-jelzőt is kiérdemli. Korábban Tasnád és Nagykároly pályázott, részben sikerrel erre a jelzőre. Ám a most átadott szatmári élményfürdő nagyságrenddel megelőzi két kisebb riválisát.

Kimaradt?