Finanszírozási lehetőségekről tárgyalt a kormányfő pénzügyi vállalatok képviselőivel

Az IMM Invest-programot kiegészítő finanszírozási lehetőségekről tárgyalt kedden Ludovic Orban miniszterelnök a Romániai Pénzügyi Társaságok Egyesületének képviselőivel.

A kormány Facebook-bejegyzése szerint a tárgyalások témája a cégek működéséhez szükséges, folyósítható összegek biztosítása volt, ez ugyanis nélkülözhetetlen a gazdaság újbóli fellendítéséhez.

A beszámoló szerint a tárgyaló felek egy olyan finanszírozási mechanizmust fontolgatnak, amely a kis- és középvállalkozásokat segítő IMM Invest-programot egészítené ki, célja pedig az lenne, hogy a vállalatok előnyös feltételek mellett jussanak a tevékenységükhöz nélkülözhetetlen felszerelések és gépek beszerzéséhez szükséges finanszírozáshoz.

 

Az érintett ágazatok között van a számítástechnika, a kutatás és fejlesztés, a mezőgazdaság, az erdőgazdálkodás és halászat, az építőipar, a feldolgozóipar (kivéve az alkohol és a dohány előállítását), valamint az egészségügy és a szociális gondozás.

A finanszírozási mechanizmus kidolgozása után a tárgyalások folytatódnak. A miniszterelnök mellett Florin Cîţu pénzügyminiszter és Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője is részt vett a tárgyalásokon.

Kapcsolódók

Kimaradt?